5 mai - Ziua mondială a igienei mâinilor

5 mai - Ziua mondială a igienei mâinilor

Într-o lume în continuă mișcare, sănătatea poate deveni cea mai ignorată parte a vieții noastre. Totuși, igiena mâinilor este una dintre cele mai simple și eficiente modalități de protejare a sănătății noastre și a celor din jur.

Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, sărbătorită în fiecare an pe 5 mai, reprezintă un moment crucial pentru a sublinia importanța acestei practici și pentru a promova bunele obiceiuri de igienă, care ne ajută să prevenim răspândirea bolilor.

Igienizarea mâinilor este esențială pentru prevenirea bolilor și a răspândirii infecțiilor, deoarece mâinile noastre sunt o sursă majoră de bacterii și germeni. De-a lungul zilei, venim în contact cu o varietate de suprafețe care pot fi contaminate, iar atunci când ne atingem fața sau mâncăm fără a ne spăla mâinile, putem introduce acești agenți patogeni în corpul nostru, crescând riscul de îmbolnăvire.

De ce este importantă Ziua Mondială a Igienei Mâinilor

Această zi reprezintă o oportunitate excelentă de a educa oamenii din întreaga lume despre importanța igienei mâinilor și despre modalitățile corecte de spălare a mâinilor. Organizațiile din domeniul sănătății, școlile, companiile și comunitățile se implică activ în promovarea acestui mesaj și în organizarea diferitelor activități pentru a atrage atenția asupra acestui subiect crucial.

Dispenserele de Săpun Tork: Un Instrument vital pentru Igiena Mâinilor

În efortul de a promova igiena mâinilor și de a preveni răspândirea bolilor, instrumentele adecvate joacă un rol crucial. Dispenserele de săpun sunt un exemplu important în acest sens, oferind o modalitate simplă și eficientă pentru oameni de a-și curăța mâinile în mod regulat și corect.

DistStaticBanner3 728x90 WHHD 2023 ro RO

Compania Tork este un lider în furnizarea de soluții de igienă și curățenie, iar gama lor de dispensere de săpun este concepută pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a promova igiena mâinilor într-un mod eficient. Iată cum dispenserele de săpun Tork contribuie la menținerea mâinilor mai curate și la stoparea răspândirii bolilor:

  • dozare controlată: dispenserele de săpun Tork sunt proiectate pentru a elibera cantitatea optimă de săpun în fiecare utilizare, asigurând o curățare eficientă a mâinilor, fără a face exces de produs.
  • design igienic: dispenserele sunt construite din materiale de înaltă calitate și sunt proiectate pentru a minimiza contaminarea și pentru a asigura o utilizare igienică. Acestea sunt ușor de curățat și de întreținut, reducând astfel riscul de contaminare a utilizatorilor.
  • O varietate de opțiuni: gama largă oferită de Tork furnizează opțiuni pentru diverse nevoi și medii. De la dispensere manuale la cele automate, Tork oferă soluții adaptate diferitelor spații, inclusiv în locații cu un volum mare de trafic, cum ar fi spitalele, școlile sau birourile.
  • promovarea educației: în plus față de furnizarea de dispensere de săpun, Tork se implică și în promovarea educației legată de igiena mâinilor, prin materiale informative și campanii de conștientizare. Prin parteneriate cu instituții de sănătate și organizații non-profit, Tork contribuie la educarea oamenilor despre importanța spălării corecte a mâinilor și la promovarea unor obiceiuri sănătoase.

DistStaticBanner2 728x90 WHHD 2023 ro RO

Tork se implică în educarea personalului medical cu privire la igienizarea corectă a mâinilor

Într-un mediu cu ritm rapid și solicitant, respectarea igienei mâinilor poate fi o provocare. Studiile arată că unii furnizori de asistență medicală practică igiena adecvată a mâinilor mai puțin de jumătate din timpul recomandat, care ar putea include igienizarea mâinilor în medie de 100-150 de ori într-o tură de 12 ore.*

Acesta este motivul pentru care Tork este mândru să participe la Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, o inițiativă a Organizațiilor Private pentru Siguranța Pacienților (POPS), facilitată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Programul își propune să îmbunătățească asistența medicală globală prin inițiative precum igiena mâinilor. Tork sprijină acest efort pentru al nouălea an consecutiv, iar obiectivul din acest an este de a promova oportunitățile de formare pentru profesioniștii din domeniul sănătății din întreaga lume.

Tork VR este un exercițiu gratuit și interactiv, conceput special pentru a face antrenamentul pentru igiena mâinilor mai captivant decât oricând. VR nu este doar captivantă, ci și foarte eficientă în a ajuta la stimularea schimbărilor comportamentale și la accelerarea învățării mai profunde. Conform cercetărilor, ne amintim doar 10% din ceea ce citim, 20% din ceea ce auzim și 30% din ceea ce vedem. Cu toate acestea, atunci când facem sau simulăm o acțiune în VR, ne amintim până la 90 %**.

Antrenamentele interactive și imersive Tork ajută profesioniștii din domeniul sănătății să implementeze în mod eficient practicile de igienă. Aceasta este o componentă cheie pentru a promova igiena durabilă a mâinilor și siguranța pacienților.

Ziua Mondială a Igienei Mâinilor este un moment important pentru a sublinia importanța igienei mâinilor în prevenirea bolilor și pentru a promova bunele practici de curățenie. Tork oferă produse și soluții care s-au dovedit a fi vitale în această luptă, asigurând soluții eficiente și igienice pentru a menține mâinile curate și pentru a stopa răspândirea infecțiilor în comunități și instituții din întreaga lume.

* Centers for Disease Prevention and Control, 2020-02-25 (https://www.cdc.gov/patientsafety/features/clean-hands-count.html)

** The Cone of Learning, 2005 (https://www.researchgate.net/figure/The-cone-of-learning-Krivickas-2005_fig1_281191978)